Еднаш минав на мостето

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Еднаш минав на мостето
видов моме на пенџере [х2]
со мајка си се караше.
Ајде со мајка си се караше
мајко ле мила посврши ме [х2]
арно момче одбери ми.
Ајде добро момче одбери ми
како мене, спроти мене
како црвено трендафилче
развиено каранфилче.
Нашла сум ти мила ле ќерко
како тебе, спроти тебе
како црвено трендафилче
развиено карамфилче.

Поврзано[уреди]