Доста, доста лично ле Стојне

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Доста, доста лично ле Стојне
слугинче слугуваш,
слугинче слугуваш ле Стојне
секој го горуваш.
Ајде, ајде лично ле Стојне
бегај ти за мене
бегај ти за мене ле Стојне
јас страдам за тебе.
Не можам, не можам бре лудо
ништо јас си немам
сираче сум јас пораснало
без мајка и без татко.
Ништо не ти сакам ле Стојне
засакај ме од срце
љубовта е скапа ле Стојне
најсакана до гроба.

Поврзано[уреди]