Девет години болен лежев

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Девет години болен лежам
в' рајски градини [2x]
солзи ронев. [2x]
С' превез девојче плаче над гроб
и ми се смеит [2x]
да сум бил роб. [2x]
Не си достоен, ох ангел мој
ко не си воен, не си достоен
јунак во бој. [2x]
Сама ќе дојдам, ох драги мој
крст да ти сложам, венец да положам
на гробот твој. [2x]

Поврзано[уреди]