Двама се љубеа мамо

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Двама се љубеа мамо
Двама се љубеа
Двама се љубеа мамо
време три години
време три години мамо
па и шест месеци.
На момчето мајка беше
на момчето мајка
на момчето мајка беше
голема душманка. [х2]
Па не ми дадоа мамо
па не ми дадоа
па не ми дадоа мамо
двајца да се земат. [х2]
Момчето умрело мамо
момчето умрело
момчето умрело мамо
в' сабота навечер,
а момето умре мамо
рано во недела.

Поврзано[уреди]