Втора книга Мојсеева

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Прва книга Мојсеева Втора книга Мојсеева

од Мојсеј
Трета книга Мојсеева
Текстот е базиран на македонскиот превод на Библијата од 1999 година.

Втората книга Мојсеева, позната и како Излез е втората книга од петте Мојсееви книги и воедно втора од Стариот Завет.

Текст

Поврзано

Надворешни врски


Ова дело е во јавен домен во земји каде авторските права се плус 70 или помалку.
It is not necessarily in the public domain in the United States if published from 1923 to 1977. For a US-applicable version, see {{PD-1996}}.