Во Јорданије

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Во Јорданије к'ршчајушчесја тебе господи,
троическо и јавилсја поклонение,
родителе во глас свидетелствуваше тебе,
возљубљена готја сина именуја,
и дух видје голубиње,
известуваше словеселје утврждение,
јављај се Христе боже,
и мир просвештеју слава тебе.

Поврзано[уреди]

Белешка[уреди]

  • Се пее на Водици, кога се фрла крстот.