Википедија:Селска чешма

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Попречување на Владение[уреди]

Почитувани ,

Има  тужба против мене за попречување на владение  . Се работи за  катастарски моја земја  од 1,5 м. во склоп на моја парцела која до неодамна ја користев  за мои потреби.  Бидејки во последно време опцнаа да ја користат  и комсиите , истиот дел го обезбедив со синџир.

За ова од комшиите добив тужба за попречување на владение на сопствената земја. Дали е можно на мојата сопствена земја да ме тужат за попречување на владение? Поздрав Науме

ВАЖНО: Проверка за активност на администраторите[уреди]

Здраво. Во 2013 г. со консензус од глобалната заедница беше усвоено правило за одземање на „напредните права“ (администраторски, бирократски и тн). Согласно ова правило, надзорниците сега ја проверуваат активноста на сите Викимедиини викија без свое правило за неактивност. Колку што сме запознаени, вашето вики нема формална постапка за одземање на „напредните права“ од неактивните сметки. Поради тоа, за овој проблем ќе се погрижат надзорниците, во склад со договореното за проверка на администраторска активност.

Утврдивме дека следниве корисници ги задоволуваат условите за неактивност (нема уредувања и дејства во дневниците преку 2 години):

  1. MacedonianBoy (администратор)


Овие корисници наскоро ќе добијат известување, во кое ќе им се укаже дека можат да почнат дискусија во заедницата доколку сакаат да си ги задржат правата (сите или некои). Доколку корисниците не се одѕват на ова, тогаш надзорниците ќе им ги одземат напредните права.

Меѓутоа, доколку вие како заедница сакате да направите своја постапка за одземање на права поради неактивност која би ја замениле глобалната, сакате да донесете поинаква одлука за овие неактивни иматели на правата, или пак веќе имате правила кои ги немаме забележано, тогаш би ве замолиле да ги известите надзорниците на Мета за да знаат да не продолжуваат со одземање на правата на вашето вики. Ви благодариме, Linedwell (разговор) 07:46, 16 март 2017 (CET)