Константин Миладинов/ Желание

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„Желание“

од Константин Миладинов


Кога ке доит при мене!
Кога ке седнит до мене!
Така си велеф ката ден.
Ја кога дојде у мене -
как ке излеза пред неја!
Да не би дошла никога!


Наводи

  • Песни, Константин Миладинов, Мисла, Македонска книга, Култура, Наша Книга, Скопје, 1986.


Сите дела од овој автор се во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е починат пред повеќе од 100 години.